My now favorite chocolate cupcake recipe
On YouTube I have discovered a really delicious chocolate cupcake recipe. The cupcakes get so fluffy and juicy, you need to try it out! For that, check out the video of CupcakeJemma and subscribe to her channel.
Here are my results and the recipe for 12 normal sized cupcakes:
Auf YouTube habe ich ein Rezept für wirklich leckere Schokoladen Cupcakes. Die Cupcakes werden sehr luftig und saftig, ihr müsst sie unbedingt ausprobieren! Seht euch dazu das Video von CupcakeJemma an und abonniert ihren Kanal.
Hier ist mein Ergebnis und das Rezept für 12 normalgroße Cupcakes:
Ingredients (Zutaten)
- 175g of flour (Mehl)
- 185g of sugar (Zucker)
- 30g of cocoa powder (Kakaopulver)
- 1/2 tsp of bicarbonate of soda (1/2 TL Natron)
- 1pinch of salt (1 Prise Salz)
- 75g of dark chocolate (dunkle Schokolade)
- 1/2 cup of coffee (1/2 Tasse Kaffee)
- 213 ml of vegetable oil (pflanzliches Öl)
- 1/2 cup of buttermilk (1/2 Tasse Buttermilch)
- 2 eggs (Eier)
- Mix all the dry ingredients in a big bowl
- Mix the wet ingredients in a seperate bowl.
- Then mix it all together until it is all combined to a smooth batter.
- Fill the batter into your cupcake cases and bake it at 160°C (fan) for 24 minutes (reduce the time as your cupcake size is smaller)
the wet ingredients that are not mixed together yet
- Mischt alle trockenen Zutaten in einer großen Schüssel.
- Mischt dann die feuchten Zutaten in einer anderen Schüssel.
- Dann vermischt alles zu einem glatten Teig.
- Füllt den Teig in die Muffinförmchen und backt sie bei 160°C (Umluft) für 24 Minuten (die Cupcakes müssen kürzer backen, je kleiner sie sind)
I filled the cupcakes with some forest fruits that I put in the not baked batter and topped the cupcakes off with some whipping cream whipped up with vanilla.
Ich habe die Cupcakes vor dem Backen mit ein paar Waltfrüchten gefüllt und zum Schluss etwas Schlagsahne mit Vanille daraufgegeben.
Kisses, Caro
Kisses, Caro
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